16. mai 2021

 Kevad on ilus aeg. Kõige lihtsam kasvõi eilne paduvihma sadu oli mõnusaks vahelduseks suviselt ilusatele päikselistele ilmadele. Kummaline ja kummastav on meie Kellukas, kas on ikka tiine võib olla järsku pole... kuigi kõht on nagu emalaeval, aga ikka. Ootame veel mõnda aega, eks siis näeb mis siis lõpuks selgub. Nii see kahjuks on, et mõni asi võib nihu minna. Arvan, et sel juhul paaritatud loom peab jäämagi vabapidamisele aga mitte osalema aktiivselt trennides. 

Kummaline, aga olen seda kuulnud nii mõnegi hobusekasvataja käest. Kõige lihtsam liigutus võib tekitada kas siis loote varases eas abordi või tiinuse katkemise... 

Fryc ja Pokker elavad täiega mõnusat vaba hobuse elu. Neid on vahva jälgida, kui neil lust sisse tuleb. Küll see tagumik kerkib ning Pokker oskab olla tsirkuse hobune, kes enese veel uhkelt tagumistele jalgadele ajab. Missugune pikkus meetrites võib ulauda, juba eemalt vaadates on ta pikkus ikka hirmutav. Käiakse veel eesti tõugu täkku Akselit üle aia õrritamas. Ja eks Aksel näitab oma ilmeid. Kuid see on hobuste kõige mõnusam põli, kus saab suhelda enda liigikaaslastega niimoodi omal sooviga. 

Olen võtnud mõned võistlus eesmärgid, eks noored on süstinud kaudselt, mõte on tulnud taas hakata tegelema võistlemisele panustama aktiivsemalt. 

Samas läbi enda kogemuste saan adna paremini edasi lastele-noortele oskuseid ratsaspordiks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Tõsilood elust enesest.

  Ei oska nutta ega naerda, kui kuulen inimeste arulagedaid vestlusi teemal. Kui vana on üks või teine loom. Mõnede inimeste vestlusest on k...