15. juuli 2015

Uurisin ilmakaarti, et leida paari päeva ilmaprognoosist, kas ja millal oleks mõttekas maha niita uued tükid. Eile koristasime lihtsalt pool niiske heina ära, et see maha ei jääks. Õnneks meeleolu suurepärane, kui alguses hangumistööd tegema hakates poleks peavalu käes vaevelnud. Kuigi juba poeg kolm korda kaarutanud. Üks ilmaprognoos näitas, et praktiliselt iga päev tilgutab. Lubab pilves ilma. Homseks äiksetormi. Püüan leida Norra ilmakaardi. 
Praegu on ilm küll päikseline, üks ilmakaardike näitas meie kohale äikest. 
Tundub, et urisen viimasel ajal naabrimehe tegemiste laienemise pärast päris tihti ja kurjalt. Nojah, norin tiba selle kallal, kuidas noor pikka kasvu neiud kablutavad neli tundi järjest naabrimehe ponidega. Üks viis kuidas siis näidata meile omi tegemisi, käiakse ka meie hooviväravast mööda. Ja muidugi meie endi hobused leili läksid ja erutatult aia ääres jooksma hakkasid. Imestasin neiukeste ohuteadmatusest, porisesingi, et leidsid koha kus kappamas käia ja seda enam neli tundi järjest seljas istudes eriti vanal ponil, kellel pole koormust siiani olnud. 
Ja kõige tipuks, kui Raamatuhärra neiukesi koju viima läks tuiskas mööda naabrimehe poeg nii kuis jaksas oma ATV-ga. Mind ajas naerma, tema käitumine. Nagu poisike, endal naine ja laps ehk siis pere ja mehel endal aga poisikese aru peas. Küllap imestate, miks olen kuri naabri peale. See juba aastate tagused naabrimehe käitumised ja ütlemised ei luba lihtsalt endale enam lähedale tulla. Eelkõige naabrimehe viinalembus ja vastik jutt naistest. Niikaua on nad head, kui nad midagi ta eest ära teevad, aga siis hakatakse selja taga rääkima.
Muigasin üks päev ühele tuttavale, et meie vaheline läbikäimine on muutunud selliseks, kus nagu oleks Tammsaares jutustusest välja astunud... Kuid ühe peategelase osa täidab küll tugeva karakteriga naisolevus ja teine siis peremees. Õnneks me veel piirikraave ei kaeva... annaks jumal, et seda ka ei juhtuks... ise tahan küll läbi saada kõikidega hästi. Kuid olen pika meelespidamisega, kui mulle on halvasti öeldud. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

  Täna on siis Suur Reede mu vanavanaema surmast saab juba 20 aastat. Nukrus poeb hinge...mõni päev vahet läks vanaisa järgi (vanaisa jaoks ...