14. juuli 2015

Lootsin eilsel teisipäeval miskit heina koristada, kuid jah. Kolmekordne vihm rikkus kõik ära, kogu mu valmisoleku, kuid mis teha. Otsustasin teha majasiseselt koristustöid. Ja lugeda mõni leht raamatust ja tegelda interneti vahendusel esimese kutsika huvilisega. Esimene küsimus inimesele oli, kui palju kogemusi on tal linnukoertega ehk siis tegemist ju jahikoeraga. Tõepoolest on mõlemal nii emal kui isal tugev geen jahiks, siis neid vaos ja inimese kasuks tööle saada on vaja tegelust noorte koertega. Kui nad on saanud igapäevaselt tund kaks ja isegi ajalubava piirides isegi vaat, et rohkemgi. On nad rahulolevad ja isase puhul jäetakse linnud puutumatuks. Teised koerad ei puutu kodulinde, aga Nordik unustab enese kohe ära, kui lahti saab.
Isasele Nordikule oleme teinud väga palju huvitavaid trikiharjutusi, mis aitavad kaasa lihastikutoele, kui inteligentsi arendamiseks. Anete ja mina käime vahelduva eduga 5km kas jooksmas või kõndimas, siis meeldiv on see, kui koerad sebivad läheduses ja vastvalt vajadusele peab teine kord mõni koer rihmas olema. Nordik on pannud mõtlema, et kui mul tekib võimalus, tahaks ära käia Tagadi koerteseiklusrajal. Mingi mõte tiksub peas, kui seal olen ära käinud, saan edasi mõelda. Imetlen tema oskuseid, kuid lähimal ajal tuuakse ära ka koerte aedik. On vaja just isastele vahel ka emastele (jooksuajal, kuhugi kinni panna). Ega neid soovimatuid krantse ei taha ise. Plaanin Bluega mingile näitusele regada ja võib-olla hiljem mõne emase omanikul huvi kutsikaid saada. On hea, kui positiivsed tulemused on olemas. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Tõsilood elust enesest.

  Ei oska nutta ega naerda, kui kuulen inimeste arulagedaid vestlusi teemal. Kui vana on üks või teine loom. Mõnede inimeste vestlusest on k...