2. detsember 2022

Rõõm südames

 Jõulud on rõõmu aeg, andmise aeg.  See ei puutu antud hetkel mu ühe naabriga läbi saamisele. Mind ei huvita ta arvamus nagunii juba aastaid. Sõjakat inimest ei suuda parandada ühiskond veel vähem naabrid või lähedased.

Tegemist inimesega, kellele meeldib välja elada endast nõrgemate inimeste peal. See terror algab siis kui naaber satub joomalainele. Ja joomajärgselt süüdistab kõike ja kõiki.

Järk järgult taastun füüsilisest ja vaimsest naabrionu pidevast terrorist. Tunnen rohkem rõõmu tehtud kodustest töödest. Uue lasipuu suutsin valmis ehitada, muidugi kollektiivselt.

Noorlinnud said vanade kanadega kokku tõstetud.

See nädal aga üllatas Mäx oma käitumisega kes  jooksis territooriumilt välja naabri lapsele vastu valla teepeale. Õnneks on meil kodus tema üle pidev kontroll. Õhtul oligi naabrimehe kõne, taas teema algatus valguskaabli valdkonnas. Edasi liikus jutt punkt kahele värava taha jääva maaõhksoojuspumba hooldamiseks mõeldud kaan. Ja seoses kiiremas korras tõmmatud karjusenööri üle selle värava koha.  Mul nendest lubadustest tegelikult savi. Näen, et selliselt need asjad ei liigu. Jutt juba teab mitmendat aastat üks ja sama. Kolmas punkt sisaldas juba natuke karmi tooni. Alustuseks kuulasin ära, siis mõtlesin kaasa. Mainisin, et mul pole koerale lubatud tee peale minek. Hetkel tegemist pubeka eas jahikoeraga, kes praegu katsetab piire, kui palju ta saab iseseisvalt ületada. Tänan seekord poega, kes märkas oma tegemiste hetkel ja läks koera koju kutsuma. Meil töötab kodus koerte kasvatuse alal kogu pere. Kes õues, jälgib pidevalt kus koerad liiguvad. Tegelikult on mul õpetatud, et koerad liiguvad inimesega hoovis kaasa. Kui keegi neist peaks nüüd midagi ettevõtma oma peaga, saab isoleeritud kinnitatud kindlasse kohta.

Õnneks jahimeeste kinnistuga said kõik osapooled rahuldava tulemuse. Kui palju suhtlemist mailitsi ja otse projekti juhiga. Alguses pakuti tunduvalt töömahukaid ja pinnase struktuuri lõhkuvaid lahendusi. Ja oi kui pinda käivalt ja veenvaid vestlustaktikaid kasutasid. Elu maal pole kunagi igav. Elamusi jagub seinast seina. 

Kui tahta endale viha vaenlast, siis alustage kellegi loomapidamise vähendamisega. Nasbrionule saigi helistatud märtsis, et oleks vaja loomapidamist vähendama hakata. Kus siis mina...sain korraliku pasa rahe kohe kõrvadesse. Nasbrionu viisakas kõnepruuk väljendub mahlakas ära joonud paadialuse kõnepruugina, kus siis ikka kõiksugused kehaosad ja lõpetuseks jääb kõrvu kõlama, et milline ,,lehm" 🤣🤣🤣🤣🤣 ma olen...sel juhul mõtlen tavaliselt, et tänan selle teabe eest. Ja enese südame rahustuseks ütlen alati, et ükskord tuleb oinapäev igale mihklile... Edu naabrionu ohjeldamatu  joomisele... 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Tõsilood elust enesest.

  Ei oska nutta ega naerda, kui kuulen inimeste arulagedaid vestlusi teemal. Kui vana on üks või teine loom. Mõnede inimeste vestlusest on k...