23. november 2018

Jälgin igapäevaselt hobuste söömiharjumusi ja isusid, kas söövad hästi. Ja märgata vähimatki kõrvale kallet. Hetkel olen otsinud vastvat se-e koostisega mineraale. Aastaid tagasi oma esimesele hobusele sai ostetud. Oli see väga hea komponent kaera juurde lisamiseks. Kuis viimastel nädalatel mis olen uurinud hinna ja koguse suhteid, siis mineraalide komplektid kipuvad kallid olema. Kuid eks aeg aitab lõplikult valida ning ostule pühenduda. 
Küll on firmasid kus midagi müüakse ja leida õige sobiv toode hobuste söödale. Hoian ikka meeli uutele toodetele, et kui midagi sobivat leian, siis ka selle hangin. Olulised söödad on olemas. Kuid igakuiselt pean varusid ikka täiendama. Mõtlen vahel olemas olevatele lisada midagi uut prooviks. 
Eile õhtul jälle hobuseid ühelt karjamaalt teisle lastes märkasin, et Pokker ei pääsenud ühegi sööda kuhjale lähedale. Fryc on enesele saanud haaremi, mis koosneb hetkel 5 märast. 
Pokker hirnus küll öösel sees olles. Kaalusin isegi seltsiks väiksemad ponud tuua, aga hea ilm jäid ikka ööseks välja. Käisin isegi korra suhtlemas öösel ja mainisin küll hommikul saad jälle välja. 
Järgmine nädal saan siis katuse laudmaterjali kätte, et mingil ajals saab siis väli varjualune ka valmis. Kui karja saab kahes eraldi hoones hoida on neil piisavalt ruumi koosolemiseks.
Ja muidugi lahenes täna ka allapanu teema, kuid muidugi plaanin põhku hankida, et mingi osa oleks mõnusaks polstriks külje alla ja annaks bioloogilist sooja. Ja nautida õhtutunde rahuolevaid sukse puhkamas.
Ja muidugi ootan jätkuvalt ponimaja detaile... Eile suhtlesin tootjaga, kuid hetkel mingit objektiivset vastust ei saanud. Väheke murelikuks teeb, kuid suhtlen täna ka...

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Tõsilood elust enesest.

  Ei oska nutta ega naerda, kui kuulen inimeste arulagedaid vestlusi teemal. Kui vana on üks või teine loom. Mõnede inimeste vestlusest on k...