28. detsember 2015

Oh jõuluaeg, oh jõuluaeg...

Eilsel kallil jõululaupäeva õhtul tube koristades ning ETV esimesest programmist kuulates jõulumuusikat jälgisin ühtlasi ka lindtegelaste käitumist või reageerimist muusikale. Väga huvitava järelduse sain, mul on vägagi hea muusika maitsega linnud mõtlen nümfkakaduusid. Koristades ja jälgides linde oli põnev saada lindudelt põnev kogemus. Vahelduva eduga vahetasin kanaleid, et vaadata veel kas midagi põnevat jõulumuusika laadset saadet kuskil on. Oli ja needki laulud panid linde kuulama. Viirud sädistasid aktiivselt oma ette. Abikaasa lastega läks juba enne kuut kodunt ära. Mina ei viitsinud oma aega kuhugile mujale, kui loomade toimetamisele ja tubade koristamisele.
Võtsin enne jõulupeole minekut vaikseks jäämise oleku, et puhastada omi mõtteid ja olla kõigest sisemistest pingetest vaba. 
Üksi autoga Rapla sõites paraja kiirusega olin lihtsalt mõtetes endaga...
Ahjaa, sain teada ühelt ennast täis teismeliselt väheke külajutte... Naerma ajas, ja hea meel, külajutt selline, mis pole kunagi aset leidnud ega pole aset ka leidnud. Kes selle autor on või kes rääkis mind ei huvita. Mainin, et kui kellestki räägitakse taga, siis see inimene elab... kas kunagi räägitakse surnust inimesest taga ei... Hurraa, s.t. elan. Saadan tervitused mõttes tagarääkijale ning laske edasi täie rinnaga. Minu jaoks, mida tegelikult pole kunagi olnud ei paku pinget. Tean, kes räägib ja jagab seda negatiivse sisuga mõtteid, tahab teist maha tampida. Nojah, kui inimese elus valitseb alkohol peamise elukandja rolli, siis kas kõik jutt alati vastab tõele mida nad räägivad. Olen minagi nii mõne alko lembelise jota tühja loba eelnevalt ikka kontrollinud. Kogemused saadud ka maakonna äärealal töötatud aasta jooksul lüpsifarmist. Kus põhiliselt ainult naljkakaid ilma tõepõhjata jutte leierdati. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Tõsilood elust enesest.

  Ei oska nutta ega naerda, kui kuulen inimeste arulagedaid vestlusi teemal. Kui vana on üks või teine loom. Mõnede inimeste vestlusest on k...