30. mai 2012

Pärast vihma on mõnus metsas liikuda. Ei ole hobustel liiga palav ja mõnus ka endal. Mõned hüpped üle maha langenud puude, tõstavad adrenaliini taseme veres. Ja kui on mõnus hobune sadula all, miks mitte trenni käigus proovida kõike allüüre. Liikusime tuttavatel radadel. Mis ikka, ega kodu lähedal olevast metsast muud võtta polegi. Saab erineva aja ja distantsi pikkusega teekonda valida. 
Hobuseid valides ja sadula alla pannes, püüdsin jälgida, et mida mõtleb Randa ja mida ta soovib. Randa on väga huvitatud ratsutamisest. 
Metsaalused pakatavad mitmekesisest õiteilust. Metsülased (anemoonid mõned nimetavad või õigem rahvakeeli), harilik ülane on juba lõpetanud. Kohati ilmub silme ette kuutõve nimetuse all tuntud taimed. Ja õide puhkemas, kohe.. kohe.. maikellukesed... minu lemmiklilled. 
Kus rohkem vesisem pinnas, hakkavad silma kullerkupud (saksa keeles trollblumen), siis Jürilille ehk Pääsusilm (mulle endale meeldib see nimi rohkem). 
Vahulille mitmevärvilist eksponaate, aga varaseid käpalisi nende kasvukohtades ei märganud. Olles oma teadmistes nii kaugele jõudnud, siis iga aasta ei pidavat nad ühel ja samal kohal õitsema vaid mingi aastate tagant siis kuskil selle koha läheduses uuesti ilmuma.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Tõsilood elust enesest.

  Ei oska nutta ega naerda, kui kuulen inimeste arulagedaid vestlusi teemal. Kui vana on üks või teine loom. Mõnede inimeste vestlusest on k...