3. aprill 2010

Kuidas valitseda hobuse hirme.
Selle nädala treeninguid nimetan sedasi. Iga aasta kevad alustan noorte hobuste treeniguga erinevatel maastikel liikudes. Kõige rohkem erutuvad keskmise tihedusega liiklusega maanteel autod eriti mida suurem gabariit, seda suurem erutus ja tahe põgeneda. Kuid minu soov on võimalikult leida suur usaldus sellel hetkel ja anda võimalus leida sisemine tasakaal.
Käisin piilumas heinarulle, tekkis väga nukker tunne ja ühtlasi leidsin ennast kirumas (sel aastal teist moodi oma heinarullid paigutada). Heal juhul 20 rullist saan häid rulle 5 või 10. Kitsed on pahandust teinud palju.
Minu liikumis kohad olid täna Nõmmemetsa, Loe küla metsad, Lehtmetsa talu maade servast leidsin üks nädala jagu päevi tagasi maha murtud põdra jäänused,kuid kes kas koerad või hundid enam ma jälgedest välja ei lugenud. Hobune oli nii erutatud, et kippus sellest kohast minema galopile. Hoidsin kogu aeg tagasi, Lehtmetsa talule kuuluva maa serv jookseb Hundi lundi hoiuala ehk siis Tojaka talu maadeni. Selle vahel eksisteeriv mets, aga sisaldas metssigade, põtrade, ilvese ja muude pisi kiskjaliste jälgedega.
Eks neid surnud metsloomade jäänused leidsin teisigi, kuid põder on selle aasta esimene leid. Ilvese jälgi leidsin täna nii värskeid kui ka vanemaid.
Ilveste arvukus on kasvanud. Tõrasoo rabas nähtud jälgede järgi...Paneb mõtlema...

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Tõsilood elust enesest.

  Ei oska nutta ega naerda, kui kuulen inimeste arulagedaid vestlusi teemal. Kui vana on üks või teine loom. Mõnede inimeste vestlusest on k...