17. veebruar 2010

Vastlapäev, Tassa = 12 hobune majapidamises.
Täna toodi Tassa, pärit on ta Saaremaalt Laimjalast Elle Tolli majapidamisest.
Mulle meeldivad raudjad, samas vanema tütre hobune sai õnnetult hukka. Siis sai ka vana hobuse vörvus uue hobuse värvi valikul otsustavaks valikuks. Saabus ta kella 16 paiku, kui lapsed üks haaval koju tulid ja said teada, et Tassa on tulekul. Ammu sai selgeks, et kui Tassa majja tuleb Paneme nimeks Tassa + Maiu. Hetkel on veel vana omaniku nime all, päris omanikuks saan alles, kui mul kogu summa hobuse eest on makstud.
Ok, jälgisin omi hobuseid, kes ei lahkunud hetkekski varjualuse ukse tagant. Isegi küüni nurga taga seisev silo maitses ülihästi. Ehk siis leiti, et peavad oma kohal olekuga uuele hobusele selgitama, et on üks nendest. Vahe peal käisin teda ka vaatamas ning lasime Amanda (pesamuna) Tassale seltsiks. Tassa võõrastas, kuid Amanda oma kohal olekuga andis mõista, et ta ei pea midagi kartma.
Amanda on suht julge seltsima ja võõraste hobustega kiirelt sõbrunev.
Ööseks tõime Tassa maja aluses olevasse rehealussesse, siis on mul lihtne teda öösel vaatamas käia ning kui midagi on ka lihtsalt näidata, et inimene on alati lähedal.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Tõsilood elust enesest.

  Ei oska nutta ega naerda, kui kuulen inimeste arulagedaid vestlusi teemal. Kui vana on üks või teine loom. Mõnede inimeste vestlusest on k...