21. märts 2020

Kas on rasked ajad ei oska öelda, tehke ise järeldus...

Heia rahvas!
Taas minu sulest siis postitus siia. Täna alanud hommikul kaunis päike. Imestan, et miks ma rabasse kolama ei läinud. Olen märtsikuu alguses päris tihendatud graafikuga tööl käinud ja nüüd võtsin aega, et saaks kodus omas voodis magada korralikult välja. Ehk siis aeg endale, kui reede hommikul pärat 24 tunnise valve järel õues ringi vaatasin ning endaga aru pidasin, et millised tööd esmaselt ette võtta. Ja nüüd eile ka need teoks tegin. 
Tegelikult alustan üldse millega me üldse tegelenud oleme. Veebruari lõpp olime tütrega mõlemad pooleldi tõbised. Õnneks enda ravimiseks oli mul puhkus ja kui töörindele tagasi naasesin, siis kõige hullem tervise probleem oli seljatatud. Mis probleemiks oli, ise arvasin, et külmetus haigus. 
Siis veel kuna enda osalus veel koera koolitusega veebruari kuus kuhugi vesisematele maadele viis, siis pärast jäljetrenni lõpus tundsin, et jalad külmetavad, mis sellest auto kiirelt küll soojaks läks, aga keha juba edasi andis külma värinaid. Võtsin asja rahulikult, kuid ei osanud oodata, et mõni päev enne vabariigi aastapäeva veel kolmel hommikul palavikku maha võtma pidin. Kurk valutas ja enesetunne kõige parim polnud, olin veel ennast vabatahtlikuna naiskodukaitse ülekutsele reageerides enese ka paraadile üles andnud, 22.02.20 õhtul kella 21 helistati ja mainiti, et mind on määratud reservi, enesetunne langes nulli, plaanitud sauna reis jäi ära. 
23.02 hommikul tuli mõte, üldse osalusest ennast paraadiga lõpetada Naiskodukaitse juht keelitas siiski paraadi peaproovile tulema, enesetunne nagunii nullis, ainus mis sundis oli kohusetunne ning vastustus oma tegude ees... pigem mõte enda suhtes oli selline, et miks peaksin külmetama ja selle ma selgeks paraadile võetud naistele selgeks tegin. Mõeldi küll igasuguseid lolle variante, kuid mind need ei kõigutanud. Hetkel oli minu usk aususes ja lugupidamises ju kõikuma löödud. Ja vastavalt ka oskasin siis vastata ja vahel üllatus momente tuleb endalgi ette, et mida leidsin nõrgukesteks ennast pidavatele naistele vastata. 
Ja minu vabariigi sünnipäev oli sadulas, kuna üks tüdruk kes osales sellel matkal polnud tervis parimas vormis, pidi äärepealt minestama sadulas... vot sellises olukorras pidin langetama otsuse, et parim on tagasi koju jõuda, kui asi hullemini ära lõpeks. Õnneks esmane olukord ületatud, lõpetasime siiski kõik edukalt sadulas. Kiitsin tüdrukut, et suutis olukorras ennast ületada. 
Veebruari lõpp oli ju ühtlasi koolivaheaeg, siis enne koolivaheaega lastega lepitud laagri osas ütlesin ära, kuna võtta majja 6 last ja kui me ise veel pooleldi tõbised, pole tükk aega  sellist kõha kannatanud kui varematel aegadel. Võtsime majja siis kaks tüdrukut linnast, kes pooleldi koolivaheaja veetsid meil. Toimusid trennid, õigemini veetsime oma vaba aja kogu aeg maatikul.
Praktiliselt on meie majas iganädalavahetus midagi toimunud, kõigest pole pilte. 
 MÄRTS
7

Kuperjanovi retk 2020

Avalik
 · Korraldaja Kaitseliidu Jõgeva malev

Proovisin siis embleemi siia kopeerida, kuid osutus mahukaks, osalesin ühe hea tuttavaga. Kes kutsus militaar matkale hobustega. Vahel olen valmis sellisteks üritusteks. 


Pokker käitus tõelise sõjaratsuna. Super lahe suks, endale valisin madala sellepärast, et kui vaja paarilise abistamiseks, siis eelistan keskmise kõrgusega eestlasi, kelle selga pole probleemi ronida. Tassa on selline krutski mutt ja temperamentne, siis selle retke lõpuks enne 5 km finishisse jõudmist väsimuse märke. Kuid kabjaliste uudsus osavõtul oli nii võimas, et kohalikud inimesed lausa jooksid majast välja, et hobustega pilti teha. 
Puurmanist Tabiverre kulges tee läbi metsade. Minu jaoks natuke igav tee, eelistan metsikut loodust, kui kapata kruusateedel. Järgmine kord kui peaksin osalema, siis võtan juba tiba kõrgema ja natuke kärmema jalaga looma. 
Enno kauples osavõtu medali ka Pokkerile. Pokker on tegija poiss meil. 



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Tõsilood elust enesest.

  Ei oska nutta ega naerda, kui kuulen inimeste arulagedaid vestlusi teemal. Kui vana on üks või teine loom. Mõnede inimeste vestlusest on k...