2. mai 2016

Täna on Nordik koos kitsedega väljas, ise istun toas ja hoian akent poikvel, et kuulda mis öues toimub. Kuna ühe kanaga oleme katsetanud, siis ootan veel hetke, kus enesekindlus lubab koos köikide sulelistega vabalt koera pidama.
Vanemad koerad teavad, et mul on silmad ja körvad ukse taga.  Olles teadlik, mismoodi saab head koera kasvatada, tulebki just jälgimise  ja öigeaegse tähelepanuga neid ohjes hoida. Ei midagi rasket ilma aiata koertele. Lihtne viis on hoida järjepidevust, seda teevad köik pereliikmed.
Tundub kastreerimisest mitmel rindel kasu olevat,  ei jahi kirge. Unustanud on lendavate lindude taga ajamise. 
Eilne päev kena ilma jamönusa sportliku seltskonna seltsis muutis päeva jälle eriliseks. Märgati, et on suurema arvuline pere jälle esindatud. Koerad olid köigest sellest melust ja väljasöidutsärevil. Nordik ei tahtnud kuidagi autosse minna,aga töstmise järel kohe teab, mida peab tegema.
Sellisedväljasöidud ja koos jooksmised aitavad koerte sotsialiseerumisel uutte ümbrustega. Teeb julgemaks ja empaatlisemaks ning leidlikumaks. Iga selline seltskonnas väljas käimineaitab ka oma koertel tulla välja tavapärasest elukeskkonnast, kus nad peavad igapäevaselt viibima. Sass on mu eriline lemmik, keda püüan hoida nii kuidas oskan. Kuid oma jäägitu kiindumuse ja koera inteligentsiga on mind völunud rohkem kui keegi oskaks arvata.Paar päevaolen andnud koertele toortoitu, Nordik saab köikidest köige rohkem tema energilise iseloomu pärast.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Tõsilood elust enesest.

  Ei oska nutta ega naerda, kui kuulen inimeste arulagedaid vestlusi teemal. Kui vana on üks või teine loom. Mõnede inimeste vestlusest on k...