2. oktoober 2014

Hämmastav vaikus tänasel hommikul. Muidugi hobused olid vahetanud kopleid, olen viimasel ajal jätnud meelega lahti korda tehtud koplite väravad nii need tegelased ise vabatahtlikult koplisse läinud. Muidugi ise tulin töölt, üks lastest oli värava lihtsalt kinni pannud. Mul ei jäänud muud üle, kui metsas käia ning kerida üks aiaosa kokku ja vedada jootmisvann ära. Mõnele pikanäpumehele ära vedamiseks. Ühele metsakarjamaale vaja teha kolme kordne aed.  Muidu satuvad heinarullid ohtu. 
Imestan päevast päeva kutsika niru söögiisu pärast. Kui lasen teise collie tuppa, siis uriseb-haugub ja ikka sööb nigelalt. Kui õues teistele koertele jagan sööb väga hästi, aga väga ahnelt. Mulle ahne söömine kutsika puhul ei meeldi. Mõtisklen milles võib selle kutsika probleem olla. Kui teised koerad tarbivad oma sööki hästi rahulikult, siis kutsikas läheb ärevusse ning ründab kõiki koeri ja proovides süüa teiste toidunõudest. Mul pole ükski collie nii kunagi käitunud ja ükski koer ka varemalt. Isegi Sass oskab kannatlik toidujagamisel olla. Teised koerad sama moodi, eks koolitame ja jälgime käitumist. Koer peab olema kannatlik söögi jagamisel ja sööma rahulikult.
Siilionu tegi meile üllatuse, oli pikka aega kadunud, selgus, et oli jahedate ilmade tulekuga enesele ühte vanasse salli tsemendikottide peale pesa meisterdanud. Oleme tähele pannud, et ilma mutusega ta kaob ning ei lähe söök ei jook. Kui ma kütma hakkan, muutub too okkaline tegelane elavaks.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Tõsilood elust enesest.

  Ei oska nutta ega naerda, kui kuulen inimeste arulagedaid vestlusi teemal. Kui vana on üks või teine loom. Mõnede inimeste vestlusest on k...