28. mai 2014

Jahe ehk madalrõhk ilma kujundamas.

Saanud suve soojuse mõnusid nautida, kui ilmake pööras ära tiba 10 kraadiga madalamaks nagu sügisel. Sain tuult pärast ujumist, siis valutasin paar päeva pead. Proovisin küll taimede abi, kuid jah mis siin ikka, aga kannatasin sinnani ning katseks kange kohvi lõpuks tegin, mis siis aitaski mu probleemi lõpuks lahendada. Vahel on kummaline, et kui üks taimnepreparaat ei anna abi, siis peab kohe leidma teise, millel sama moodi valu vastane toime. Ravimid jätan viimaseks kasutamiseks. 
Täna sai maadeldud täkuga, imestan, et sel aastal on täkk rohkem pöörasem kuna ei viibi karjas, aga peab selle poisi temperamendi välja kannatama. Ajapikku taltub, eks näe mis augustis saab. Väheke hirmutab mõte koos märadega ratsutada Kurgjale. Pean ju teda eraldi hoidma. Imestan, et mida suurem täkk seda pöörasem käitumine, eriti kui ta on pikalt sees olnud.
Eile sai õnneks naabrile pinnuks silmas olnud elektripost vahetatud... imestan, mehed on saamatud. Sain ju emotsioonidest keeva naabrimehe käest korralikult võtta, et hobune selle kõikuva posti vastu tualetti nahale tegi. Märkasin selle posti kõikumist juba eelmine aasta eks sai vastavate isikutega suheldud, kuid mu jutt sattus meeste puhkuse ajale ning siis paluti hiljem uuesti helistada. Mis muidugi ununes. 
Muidugi elektrionud lahedad, kui üks päev ei jõudnud siis helistati ja küsiti, et kas post püsti veel. Mainisin, et on, küsiti, et kas abikaasa tõi sinna toe juurde. Mainisin, et mitte, aga pigem hoiatasin hobuseid selle posti vastu ennast sügamast. Ei tea kas loomad said jutust aru, aga igal juhul post pidas sinnani vastu, kui elektrimehed selle välja vahetasid. Juhi jutt oli selline huumoriküllane ning sisukas, et mul lihtsalt tükk aega ajas naerma too vastus.
Meil ka väike probleem, merisea Pigi-Vigil oli abort ehk siis tegemist enneaegse lootega. Eelnevalt täheldasin kõhulahtisust, siis võtsin menüüst välja värsked toidud ja sai antud trimmerdamisest tekkinud peenrohu massi mis siis päevake maas kuivanud. See tundus neile hea olema. Ja paar päeva hiljem, kui ma pühapäeval tööl, helistas vanem tütar, et Pigi-Vigil surnud poeg sündinud. Paha tunne, alati kui miskit loomaga juhtub võtab hetkeks sõnatuks. Siis analüüsin, et mis võis põhjustada jne. jne.. Kuid nüüd tänaseks on siis tervis korras, sööb on rõõmus. Imestasime lastega, et kuidas on võimalik tiineks jääda? Kui isane ammu...ammu eraldi. Mass tootmist ei soovi, lähtume ka loomaheaolust.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Tõsilood elust enesest.

  Ei oska nutta ega naerda, kui kuulen inimeste arulagedaid vestlusi teemal. Kui vana on üks või teine loom. Mõnede inimeste vestlusest on k...