29. märts 2012

Välkommen till Sverige!
Jah nii see oli, Rootsis käidud. Kunagi loodan enese täienduseks seal omandada füsioterapeudi oskuseid hipoteraapia alal. Kas mu unistus täitub ei oska öelda.? Kuid unistada võib ja lootus peab olema. Harjutan usinalt rootsi keeles suhtlemist ja kirjutamist.
Jag älskar land Sverige! 
Koju naastes võtsid mind vastu kaks rõõmsatujulist koera. Pipi ei suutnud kooskõlastada hüppeid ja rõõmuhuikeid rütmiliselt, kuid see ei häirinud. Kõige enam tundsin oma sisemuses head meelt koerte siirast rõõmust, et nende poolne rõõmustamine kulub mulle marjaks ja lõõgastuseks. Ainult mõni päev kodunt ära ja on nad täiesti pöördes. 
Kurb tunne, kui maja tühi, ja ei peale loomade kedagi kodus viibinud. Isegi teine pool oli kodunt lahkunud varasel hommiku tunnil. 
Vaatasin ka hobused üle. Kuid sööt on otsakorral, maja taga veel püsivad kindlalt kaks rulli silo. Kaalun, kas pean lähimal ajal veel tooma täienduseks või andma lakast heinasööta. Lähimal ajal selgub. 
Külastasin ka mõnda hobuvarustuse kauplust Rootsis siis hinnavahe on meeletu, kui laeva peal on kohvitassi hinnaks üle 2 euro siis rootsi sekkidesse ümber arvestatult tuleb pea 26 seki, sõltuvalt millega ma seda joon (mõtlen piima või koore lisamisena). 
Rootsi linnas kehtivad reeglid ka hobusega liiklemises (ratsapolitsei) hooaeg, mil nad linna vahel liiguvad hakkab neil alles mais.  Leidsin ka talli, kus siis treenivad ja elavad ratsapolitsei teenistuses kasutatavad politsei hopad.  Hästi kena koht linna servas. Mitmete sportlike asutuste vahel. 
Tunnistan, et poole oma südamest kaotasin järjekordselt Rootsimaale.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Tõsilood elust enesest.

  Ei oska nutta ega naerda, kui kuulen inimeste arulagedaid vestlusi teemal. Kui vana on üks või teine loom. Mõnede inimeste vestlusest on k...