12. aprill 2009

Ootasin eilsel päeval mõnigaid kliente, kes kahjuks jäid tulematta. Samas selline kliendi ootus tekitab paraja segaduse tegemistesse. Siis ei tea, millele rõhku panna. Millist tööd hetkel teha. Et aeg viljakas oleks, siis panime esmakordselt sadula alla Pauliine (isa trakeen - elukoht Tammiku talus Keavas). Pean tunnistama, et kõikide enda kasvataud noorhobuste väljaõpe on möödunud valutult. Samas imetlen hobuste tahet inimesega koostööd teha. Olles Pauliinega palju kordi metsas jalutuskäike tegemas käinud. Imestasin ta õrna loomust, mida ta usaldas inimese seltskonnas ennast avades.
Eilne treening kujunes meil selliselt ühe vanema hobusega ees ja mina talutus ohelikuga kõrval ning ratsanikuna Anete (teine tütar) sadulas. Kestis see sammutreening ratsaniku raskusega kõigest 30 min. Esmakordselt ei taha traumeerida millegi ülemõistusega, mis võib tekitada hirmu ja vastupanu.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Tõsilood elust enesest.

  Ei oska nutta ega naerda, kui kuulen inimeste arulagedaid vestlusi teemal. Kui vana on üks või teine loom. Mõnede inimeste vestlusest on k...