6. märts 2023

 Valimised läbi ja segadus valimiste tulemus õigsuses tundub kahtlase väärtusega.

See selleks, talv on võtnud hulluse mõõtmed. Lootsin, et kevad hakkab võimust võtma, kuid mitte. Talv on võimust võtmas. 

Teeme vaikselt ratsamatku loodusesse. Käime ka väiksema seltskonnaga. Võib võtta julgelt ühendust.

Eelmine nädal sai ostetud lisa sööta. Ja kogu teenitud raha sööda ostuks kulus. Vahel paneb mõtlema inimeste arusaam. Kust loomad süüa saaksid, kui me teenust raha eest ei osutaks. Pidevad kulutused on lakukividele, siis hein peab pidevalt ees olema. Nii eile saigi veetud kolme koplisse rullid ette. Väiksematele karjadele on heina kulu pikem aja peale. Suure kopli hoburahvale jätkub ühest rullist kõigest kaheks päevaks. Olen proovinud, et vean mitmesse kohta suurema vahemaa taha rulli, et hobustel oleks veel liikumist. Muidu istutakse ja kogutakse pekki. 

Pokker on pidev sööda norija, endal on hetkel kaks poolikut rulli, aga süüa nõuab pidevalt. Jälgin, et tal oleks mineraalidega lakukivi saadaval. Alguses hoidsin nähtavas kohas, siis kippus seda aktiivselt ka tarbima kabjaga. Nüüd oleks vaja kiiremas korras hankida biotiiniga lakukivi. 

Muidugi loomad valmistavad kohal oluga rõõmu, kuid selleks puhuks peab ka söök ees olema. Nii ongi, et armastan hoida seda mis on aastatega loodud. 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Tõsilood elust enesest.

  Ei oska nutta ega naerda, kui kuulen inimeste arulagedaid vestlusi teemal. Kui vana on üks või teine loom. Mõnede inimeste vestlusest on k...