19. detsember 2023

Viimasel ajal olen siia leidnud jälle käimise tee. Hommikune jooga tund virgutab mõtteid ja meeli. Pärast venitus-hingamist nautida lihastes kerget toonust. Mida aeg edasi, seda enam vilumavaks ja füüsiline keha liikuvamaks muutub. Endal on üllatavalt mõnus olemine. 

 Tegin koeratoidule kulutatud summadest kokkuvõtte ...hämmastav ja siis imestame kuhu raha kaob. Kuna olen leidnud kindla firma kust otse tellin. Mõttekas on hulgim osta ja kui veel koju tuuakse. Ei pea selleks km kulutama, et poest spets toitu tuua.

Tibud kasvavad, kas nad kõik alles jäävad ei oska öelda. Kui nad koorusis oli 7. Nüüd on jäänud neli. Ühel hommikul oli ühel tibul jala luu puruks. Esimese hooga arvasin rahiiti põdemas, kuid vaadates jalgu, siis leidsin paistes liigese ja vales asendis jala. Uurisin ceti käest, mida annaks teha. Kuid tema poolne vastus, et dr kirves. Kuid nul ei tõuse isegi nii väikse linnu puhul käsi kiireks lõpetamiseks. Tekitasin mingi lahase, kuid seda ei jätkunud kauaks. Tibu rapsis kuidagi maha ja järgmisel hommikul oli ta juba surnud. Kaks tibu surid ootamatult ära.  Vahepeal ostsin noorlindude mineraal sööta mis sisaldab ka koktsididioosi ravimit. Tibud kanaemaga elavad kasvuhoones, kus hoiame vajadusel sooja sees eriti külmade ilmadega. Täna hommikul neid puurist välja laskmas käies. Võtsin kõiki sülle. Nad praegu kasvavad ikka päris kiirelt 

Ka vanemast pesakonnast neli noort lindu. Kuna ühe noore kana murdis Mäx maha (oletame) ei tea. Ära polnud söödud, aga hambajäljed noor linnu kehal küll. Nordic pole praegusel hetkel ühtegi lindu puutunud. Näitab küll vahel huvi ülesse lindude vastu. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Maikuu, see mõnus kevadekuu...

Viimased päevad on olnud väga võrratud ilmad. Lihtsalt tüdinud kandmast paksemaid talve vammusaid. Kevad on nagu pääsemine mingist raskest o...