25. november 2018

                                                       Silma heitmine naabripoisile. 
Mis toimub ja kuidas toimub?
Täna hommikul juba kella 6 paiku aknast õue piiludes oli maa täiega valge. Ja nii saigi hobustele sööt juba kell 7 ette antud. Ja jagasin päris korralikult. Pokker vajas juba teist tekki lisana selga. Kui päike tõusis langesid miinus kraadid veel madalale. 
Kuskil kella 11 paiku võtsime mõned hobused ja läksime maastikutripile. Fryc ja Pokker puhkavad. Teen juba vaikselt plaani, heal juhul kogenud ja vanemad hobused 2 korda sadula all käivad nädala sees on ok. Pokkeril laseme puhata ka järgmise kuu, lihtsalt jälgime söötmist ja üritame leida parima puhkavale hobusele. Päris valmistoite, mis liiga kallid ka ei taha. Mõte on hankida head silo kusagilt. 
Pokker hakkab karja hulgas väga leebe loomana, kui ta jälle endast väiksemate hulgas on, siis Poki ise lingutab kõrvu ja näitab nägusid, et kõik on minu. Miks peab jälgima loomi kui neile on jagatud söödaportsjonid ette. Keegi ei jääks ilma ja keegi ei ole liiga eemale tõrjutud seisuses. Normaalseks eleutegevuseks söödakogus peab käes olema. Ponidele hetkel palju jõusööta anda ei saa. Kerge puhkereziim. Saavad need kes rohkem sadula all käivad. Nojah, üks päev oli tütar Anete oma hobuse Pentaga probleemid. Penta näitas kogu oma ilu ja jõu numbreid. Isegi kahele jalale oli tõusnud.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Tõsilood elust enesest.

  Ei oska nutta ega naerda, kui kuulen inimeste arulagedaid vestlusi teemal. Kui vana on üks või teine loom. Mõnede inimeste vestlusest on k...