25. veebruar 2009

Pidin täna Raikküla-Lasteaed algkoolile reesõitu tegema minema. Kuid lasteaias ei olnud ühtegi last, kõik olid haigeks jäänud. Eks ma ise ka nads põdemas - gripp vaevamas.

21. veebruar 2009

20. veebruar 2009

Järgmine nädal on vastlapäev!
See on teisipäev. Esmaspäeval teen esimese vastlasõidu Kabala lasteaia lastele.Teisipäev on teadmata, loodan järsku ootamatutele külalistele. Kolmapäevaks tellis Raikküla-Lasteaed algkool vastlasõidu.

19. veebruar 2009

Karhu raateli hevosia laitumella
15.5.2008 12:08

Pielaveden Kortemäessä sattui harvinainen tapaus, kun karhu kävi raatelemassa Sakari Tikkasen hevosia.--> -->
Seppo Votkin
Karhu raateli hevosia maanantain ja tiistain välisenä yönä Pielaveden Kortemäessä.
Kyseisenä yönä kymmenen hevosta oli ollut yhteensä viidessä aitauksessa yötä ulkona. Karhu oli käynyt kolmen eri hevosen kimppuun raadellen niitä.
- Poliisipartio havaitsi eläimissä erilaisia vammoja. Yhden hevosen vasemmassa takajalassa oli haavauma ja eläin ontui kulkiessaan. Toisessa aitauksessa olleella suomenhevosella oli raapimisvammoja takana lonkassa. Myös kolmas hevonen oli saanut takajalkaansa haavauman, ylikonstaapeli Keijo Vidgren kertoi.
Aitauksessa näkyi maassa kavion jälkiä, jollaisia syntyy, kun eläintä raahataan ja se haraa vastaan.
Aitauksissa on kolme sähkölankaa. Niistä alin oli katkennut ja siinä oli verta ja ponin karvoja. Ilmeisesti ponia oli tartuttu takaapäin kiinni ja lähdetty raahaamaan aitauksesta ulos, mutta jostain syystä asia jäänyt kesken.
- Mahdollisesti karhu oli säikähtänyt sähköä. Eläinlääkäri ja riistahoitoyhdistyksen edustaja ovat käyneet tutkimassa tilannetta ja eläinlääkäri hoiti hevosten vammat, Vidgren tiesi.
Lisäksi hevosten omistaja Sakari Tikkanen oli havainnut noin viikkoa aikaisemmin nyt vahingoitta jääneessä oriissa rinnassa haavan. Sitä oli luultu toisen hevosen aiheuttamaksi, mutta nyt havaittujen jälkien perusteella karhu on mitä ilmeisimmin käynyt jo aikaisemmin hätyyttämässä samoja eläimiä.
Sakari Tikkanen oli yllättynyt siitä, kuinka lähelle pihapiiriä karhu uskaltautui.
- Yllätys se oli, melkeinpä shokki. Vuosia on pidetty hevosia ulkona, mutta nyt toimintatapoja pitänee miettiä hieman uusiksi, Tikkanen kertoi.
Tikkasen mukaan tällaisia tilanteita varten ei ole olemassa selkeitä toimintaohjeita. Karhun sanotaan karttavan sähköä, joten yhtenä varautumiskonstina Tikkaselle on mainittu sähkölankojen lisääminen, jolloin ne ylettäisivät korkeammalle.
- Jotkut taas arvioivat, että karhu häviää maisemista kolmessa viikossa. Tämä on syntymäkotini, eikä koskaan ole tapahtunut tällaista. Karhu kävi lähimmillään vain 40 metrin päässä päärakennuksesta. Meillä on myös pieniä lapsia. Vaikka karhu liikkuikin yöllä, vähän varpeillaan tässä ollaan.

17. veebruar 2009

Kesköö matkad Kaunil Tõrasoo looduskaitse alal.
Selle aasta juunis tahan korrata kesköö matkasid metsloomade vaatlusega. Need on olnud võrratud kohtumised. Hobuste tajumine videvikus metslooma lähedal olu, annab tõelise elamuse metsikus looduses. Kes ei ole viibinud, soovitan korra proovida, kuid mida vaja läheb on tahte jõudu, sest matk ise kestab 4 -ja tunni ringis.

14. veebruar 2009

Veterinaarsed vetmenetlused hobustel.
Eesti Maaülikooli Suurloomakliinik
Teid teenindavad arstid:
Uve Sachris DVM, Tiina Seier DVM, Ants Kavak DVM, PhD

Pakub järgmisi teenuseid:

  • Jäsemehaiguste ultraheli ja röntgendiagnostikat
  • Märade seemendamine ja günekoloogia
  • Hambaprobleemide ravi ja profülaktika
  • Hingamisteede haiguste diagnostika ja ravi
  • Kirurgia
  • Statsionaarne ravi

Lisainfo ja registreerimine telefonidel

5222062, 7313713

E-kiri: slkliinik@emu.ee

Sajab lund...ja maa on valge.